Fitness handschoenen voor dames kopen? Voorkom eelt en krijg meer grip

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
mm
Twee dumbells met daarop zwart-gele fitness handschoenen

Heb je tijdens je fitnessoefeningen snel last van pijn in je handen of krijg je blaren na een intensieve training? Dan is fitness handschoenen voor dames kopen mogelijk een goede oplossing voor jou. In mijn gym zie ik veel vrouwen (en ook steeds meer mannen) met speciale handschoenen. En dat is niet voor niks, want die geven je meer grip, voorkomen pijn en zorgen dat je handen geen ruwe eeltplekken krijgen.

Op internet zijn veel verschillende soorten fitness handschoenen te koop, maar welke moet je nu bestellen? In dit artikel leg ik de voordelen uit van dit fitness hulpmiddel en geef ik je de top 5 van de best verkochte merken.

Waarom fitness handschoenen voor dames kopen?

Als je regelmatig naar de sportschool gaat en in de weer bent met gewichten, stangen en rekken, dan ben je bekend met het probleem: zere handen, blaren en eelt. En waarschijnlijk merk je ook dat je soms je handen niet meer om een stang heen vast kunt houden. Omdat je gewoonweg geen grip meer hebt. Met fitness handschoenen werk je al deze problemen uit de weg.

#1 Voorkom pijn aan je handen

Heb je snel pijn aan je handen tijdens de fitness? Dat is niet zo gek want de gym ligt vol met metalen en ijzeren materialen. Want tja, wie spieren wil kweken heeft daar wel wat gewicht voor nodig. Het is daarom dat veel fitnessmaterialen gemaakt zijn van ijzer. En dat is vrij hard, koud en vaak ook nog ruw.

Zonder handschoenen maken je handen direct contact met het ijzer. Waar je bij de meeste dingen die je vastpakt, zoals een flesje water, een kussen of iemand anders z’n hand, je hand nog wel enigszins kunt vormen naar het voorwerp, is dat bij de meeste fitnessmaterialen niet het geval.

Daarnaast houd je niets zo stevig vast als tijdens een krachttraining. Die combinatie van hard materiaal en krachtig knijpen bij het vasthouden, maakt de oefeningen pijnlijk voor je handen. Met fitness handschoenen aan heb je geen direct huidcontact met de materialen of fitness apparaten. Dat maakt het een stuk prettiger voor je handen!

#2 Geen blaren of eelt

Vrouw met fitnesshandschoenen aan haar handen

Blaren op je handen zijn pijnlijk en vervelend. Zeker als je met die blaren weer oefeningen gaat doen waar je je handen voor nodig hebt. Blaren ontstaan door de wrijving van je hand langs het oppervlakte van de fitnessapparaten of -materialen.

En als er geen blaren ontstaan, kun je nog wel eelt op de binnenkant van je handen krijgen. Door de veelvuldige wrijving gaan de huidcellen zich vermenigvuldigen en maakt je lichaam een extra beschermlaagje aan. Vrouwen houden hun handen het liefst zo zacht mogelijk, dus dat ruwe eelt is dan ongewenst.

Met fitnesshandschoenen wordt die wrijving tussen je handen en de apparatuur verminderd. Zo voorkom je blaren en eeltvorming op je handen.

Daarnaast zijn de handschoenen vaak gemaakt van stof dat ‘ademt’, zodat de binnenkant droog blijft en blaren en eelt ook voorkomen worden.

#3 Meer grip bij de fitnessoefeningen

Of je nu krachttraining doet op apparaten in de sportschool of dat je gym met veel losse gewichten en stangen werkt, grip is daarbij heel belangrijk. Vooral bij (zware) deadlifts of hangen aan het rek is een goede grip gewenst.

Het oppervlakte van fitness handschoenen is aan de buitenzijde, bij de handpalm, van stroef materiaal gemaakt. Een soort anti-slip. Dat geeft grip en verbetert je sportprestaties doordat je het vasthouden langer kunt volhouden.

Vaak zit er aan de binnenkant bij de handpalm nog een zacht materiaal als een kussentje. Zo krijg je geen last van een pijnlijke hand als er veel druk op komt te staan wanneer je zware gewichten tilt of veel pull ups of chin ups doet.

Vrouw met barbell stang met gewicht in deadlift houding

Samengevat: de voordelen van handschoenen

  • Betere grip met barbells, dumbells en pull ups

  • Minder pijn bij fitness oefeningen

  • Zachte handen omdat je geen eelt krijgt

  • Geen nare en pijnlijke blaren

  • Hygiënischer in de sportschool

Welke fitness handschoenen voor dames moet ik kopen?

Er zijn verschillende varianten, kleuren en merken fitnesshandschoenen te koop. Sta je op het punt om een paar aan te schaffen maar weet je niet welke je moet kiezen, let dan even op de volgende zaken:

  • Variant: met of zonder vingertoppen
  • Kleur: zwart, grijs, wit
  • Maat: hoe bepaal je de juiste maat

Met of zonder vingertoppen

De meeste fitness handschoenen zijn zonder vingertoppen. Dit zorgt ervoor dat je de voordelen van de handschoen hebt, maar ook nog voldoende gevoel en bewegingsvrijheid met je vingers hebt. Al was het alleen maar om je smartphone te kunnen gebruiken tussen de oefeningen door.

Handschoenen met vingertoppen, waarmee dus je hele hand bedekt is, zijn ook verkrijgbaar. Deze zijn vooral handig als je veel trainingen buiten doet. Zeker in de koudere seizoen zijn deze handschoenen een uitkomst. Voor binnengebruik kun je het beste de variant zonder vingertoppen gebruiken.

Zwart, wit of grijs

Fitness handschoenen zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar, maar de meeste zijn zwart. Persoonlijk zou ik ook altijd een donkere kleur aanraden, omdat andere kleuren besmettelijk zijn voor vuil en vlekken.

Als je toch iets fleurigers wilt hebben, kies dan voor een zwarte handschoen die afwerkt is met een frisse kleur. Zo zijn er genoeg met een wit/grijs motief en blauwe of roze randjes.

Zo bepaal je de juiste maat

Je koopt de fitness handschoenen om een betere grip te krijgen tijdens je trainingen. Dan moet je natuurlijk wel de juiste maat hebben. Het fijne is dat de meeste handschoenen verstelbaar zijn bij de polssluiting. Daarmee kun je zelf bepalen hoe los of strak je de handschoen aantrekt.

Om de juiste maat te bepalen meet je de omtrek van je handpalm. Pak een meetlint, steek je hand op en meet de omtrek van enkel je handpalm, dus niet met je duim erbij. Bij bijna alle producten die online worden aangeboden staat wel een maattabel waaruit je kunt aflezen welke maat het beste past bij wat je zelf hebt opgemeten.

Top 5 best verkochte fitness handschoenen voor dames

Dit zijn de meest verkochte fitnesshandschoenen op basis van de verkopen bij bol.com:

#1 ZEUZ

Fitnesshandschoenen van het merk Zeuz, kleur zwart aan de bovenkant, wit-zwart aan de onderzijde

ZEUZ: De perfecte gloves voor meer grip en bescherming tegen blaren en eelt. Bekijk product op bol.com

#2 AWEMOZ

Sport handschoenen zonder vingertoppen van het merk Awemoz, in de kleur zwart met lichtblauwe accenten

AWEMOZ: Sport handschoenen voor fitness & crossfit. Bekijk product op bol.com

#3 Roegaarden

Merk Roegaarden fitness handschoenen volledig zwart

Roegaarden: Fitnesshandschoenen zwart. Bekijk product op bol.com

#4 Beeletix

Sporthandschoenen van het merk Beetelix met vingertoppen in de kleur zwart en grijs met gele versiering

Beeletix: Fitnesshandschoenen met volledige handpalm bescherming. Bekijk product op bol.com

#5 NINN Sports

Fitness handschoenen voor dames zonder vingertoppen, in de kleur roze met zwart-grijze afwerkingen, die je kunt kopen bij bol.com

NINN Sports: Roze sporthandschoenen voor dames. Bekijk product op bol.com

Hierboven heb je kunnen lezen over fitness handschoenen voor dames en welke je allemaal kunt kopen. Ben je op zoek naar fitness handschoenen voor mannen? De meeste handschoenen zijn voor zowel mannen als vrouwen geschikt. Check alle fitness handschoenen in de bol.com store.